Olej Pestki Dyni Nierafinowany 50ml

Nat000054

Nowy produkt

Polecany do:

skóry problemowej, nadwrażliwej, dojrzałej z oznakami starzenia, wymagającej regeneracji i odżywienia, pozbawionej elastyczności, skóry suchej, szorstkiej, łuszczącej i pękającej, skóry głowy i włosów, przy nadmiernym wypadaniu włosów.

Ostatnie egzemplarze!

23,99 zł

Olej z pestek dyni to 100% naturalny olej. Przeznaczony jest do pielęgnacji skóry o obniżonej elastyczności, nierównomiernym kolorycie, suchej, łuszczącej się i zanieczyszczonej. Stosowany w profilaktyce skóry naczynkowej, rozstępów i trądziku.

INCI: Cucurbita pepo seed oil;

Olej może zastąpić nam krem do twarzy.

Jak stosować olej?

Hydrolatem zwanym inaczej wodą kwiatową, spryskujemy twarz. Na wilgotną skórę nakładamy kilka kropli oleju, które mieszamy z kwasem hialuronowym i rozprowadzamy go.
Dzięki takiemu zastosowaniu olej nie pozostawia na twarzy tłustego filmu i łatwiej się wchłaniają właściwości jego w skórę.
Po około 10 minutach możemy wykonać makijaż.
Hydrolat zastępuje nam tonik i wodę termalną , do odświeżania twarzy w ciągu dnia.

OLEJ MOŻNA STOSOWAĆ JAKO DODATEK DO KREMÓW, BALSAMÓW, ORAZ KILKA KROPLI NAŁOŻYĆ NA WŁOSY NA 20-30 MINUT LUB ZOSTAWIĆ NA CAŁĄ NOC, NASTĘPNIE UMYĆ WŁOSY SZAMPONEM.

Produkty powiązane

Przejdź do góry