Olejek eteryczny Paczuli

Avi000007

Nowy produkt

Działanie aromaterapeutyczne:

  • służy do pielęgnacji skóry,
  • trądzik, pęknięcia skóry, egzemy, łupież, stany zapalne skóry,
  • reguluje gospodarkę płynami, używany przy cellulitis,
  • uchodzi za afrodyzjak.

17,00 zł

Odznacza się intensywnym, bardzo trwałym drzewnym zapachem z korzenno-owocową nutą. W aromaterapii ceni się jego kojące i łagodnie pobudzające działanie. Olejek otrzymywany z wysuszonego ziela paczuli może być przyjemnym dopełnieniem dla Twoich kosmetyków. Dodany do balsamu, kremu czy oleju korzystnie wpływa na skórę. Ze względu na swoje działanie polecany (jako dodatek kosmetyków) do pielęgnacji skóry wrażliwej, problematycznej skóry głowy oraz do masażu modelującego sylwetkę.

Składniki: Pogostemon Cablin Oil, Eugenol*

*składnik naturalny olejku

Zastosowanie:

  •     do aromatyzacji powietrza (lampki, kominki aromatyczne, nawilżacze powietrza),
  •     do kąpieli (10-15 kropli na przeciętną (50-70l)wannę letniej wody - podawać w strumień wlewanej wody),
  •     do kąpieli stóp 3-5 kropi na 5l wody
  •     do masażu (30 kropli wymieszanych z 10ml oleju nośnikowego, np. z pestek winogron, jojoba itp.).


Pojemność: 7ml

Produkty powiązane

Przejdź do góry